Hvem er jeg


Dorthe Agertoft Rosenberg


Jeg har altid været optaget af hvad der sker i- og imellem mennesker, hvad vi påvirkes af og hvordan det påvirker vores liv, og ikke mindst samspillet mellem krop og sind – at se på det hele menneske giver mest mening for mig.

Med en dybtliggende naturlig nysgerrighed møder jeg mennesker med åbenhed, interesse og respekt for individet. Jeg arbejder ud fra kroppens naturlige reguleringer, er på ingen måde fan af trenddiæter og det er ikke et hurtigt fiks at starte i behandling hos mig.


Jeg har stor interesse for Særlig sensitivitet/HSP (Highly sensitive person), hvad dette personlighedstræk betyder og hvordan det kan udnyttes og elskes.

Jeg har arbejdet frivilligt og dygtiggjort mig i at hjælpe andre til at forstå og leve i harmoni med deres sensitivitet, og til at forstå deres sensitive barn/børn.

Arbejdsområde

I mit daglige virke er jeg en del af et tværfagligt team i Ringsted Kommune, hvor jeg arbejder som Ungekonsulent med unge i mistrivsel. Aktuelt er min ansættelse i et projekt, hvor vi udvikler behandling/en indsatsmodel til det kommunale regi i samarbejde med Socialstyrelsen.

Projektet er rettet imod unge der har udviklet selvskade eller spiseforstyrrrelse. Vi forstår selvskade og spiseforstyrrelse som en respons på ubalance og alvorlig mistrivsel. 

Jeg har individuelle samtaler med unge samt ugentlige grupper for unge i aldersspændet mellem 12 og 25 år. Jeg har familiesamtaler samt individuelle samtaler med forældre der ønsker at forstår og støtte deres barn. Vi har også en forældregruppe.

Vi har stort fokus på at inddrage pårørende.

Jeg er, via min private praksis, tilknyttet Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade som projektdiætist og har været det igennem 5 år. Her er jeg en del af den gruppebaseret behandling, hvor jeg underviser og vejleder i grupperne med individuelt fokus på den enkelte deltager. De projekter jeg er tilknyttet er projekt: "Behandling af let til moderat spiseforstyrrelse" med behandling af deltagere der lider af anoreksi og bulimi. Samt et projekt med gruppebehandling af deltagere der lider af BED. Jeg har ligeledes været med i et projekt, hvor jeg har har udviklet et behandlingsforløb for børn med BED og deres forældre for Københavns Kommune.

Jeg afholdelser temaeftermiddage/worksshops for terapeuter, supervisere terapeuter og diætister, afholder efterbehandlings "Samtalesalon" for tidligere gruppedeltagere samt kursusforløb for foreningen.


Jeg kan bookes til foredrag til forskellige målgrupper. Jeg supervisere og underviser terapeuter, behandlere, kliniske diætister og andet sundhedspersonale ud fra en systemisk og narrativ referenceramme. Fokus kan være på, hvordan man som fagperson kan dygtiggøre sig indenfor for spiseforstyrrelsesområdet i fx. brugen af eksternalisering i mødet- og samarbejdet med mennesker der lider af en spiseforstyrrelse.

Erfaring 

Jeg har 16 års erfaring i at arbejde med sårbare mennesker og har specialiseret  mig indenfor Spiseforstyrrelser. Men jeg møder mange forskellige problematikker i mine behandlingsforløb med unge og voksne i mistrivsel , som  fx. forskellige diagnoser, skoleværing, reaktion skilsmisse, konflikter i relationer, angst, depression oma.


Jeg har mange års erfaring med gruppebaseret undervisning/behandling og i tæt samarbejde med andre behandlere. Jeg har ligeledes afholdt et specialiseret tilbud/kursusforløb for unge og voksne, som har brug for ekstra støtte for at kunne adskilles sig fra spiseforstyrrelsen, så de kan få adgang til at lave de ændringer de ønsker.

Jeg har været underviser påProfessionshøjskolenMetropol på "Sundhedsfremme og Diætetik" med studieretning Klinisk diætetik, samt været konsulentansat på Privat Hospitalet Hejmdal hvor jeg har arbejdet med børn og deres familier samt unge og voksne.

Jeg har været med til at opstarte det specialiserede behandlingstilbud "BOAS Villa", der er et bosted for unge og voksne mellem 16 og 40 år med autisme spektrum forstyrrelse og spiseforstyrrelse – eller forstyrret spisning. Bostedet åbnede i oktober 2021 og er et godkendt tilbud med 6 pladser efter §66 og §107. BOAS villa hører under Den Sociale Udviklingsfond.

Jeg er medforfatter på bogen: ” Projekt change – Livsstilsændringer i praksis” der blev udgivet i 2016. Bogen har fokus på hvordan men med en recovery orienteret tilgang støtter mennesker med psykisk sygdom til bedre trivsel og egenomsorg. Bogen bygger på de erfaringer, jeg har været med til at gøre i et stort forskningsprojekt for Regions Hovedstadens Psykiatri og med flere praksiseksempler. Jeg har ligeledes været med til at skrive en gennemgribende behandlingsmanual for den specialiseret og tværfaglige behandling af spiseforstyrrelser for Psykoterapeutisk Ambulatorium for Spiseforstyrrelser, som er en del af Psykiatrisk Center Ballerup. Psykiatrisk Center Ballerup er et Universitetshospital. Det er verdens største centre for spiseforstyrrelser og De har en forskningsafdeling.

Uddannelse 

Jeg er uddannet Aut. klinisk diætist og har igennem de sidste 16 år arbejdet professionelt som Klinisk diætist og terapeut/behandler i forskellige jobs samt flere projektansættelser. Jeg har specialiseret mig i spiseforstyrrelser og brænder særligt for det området. Og siden 2018 har jeg, ved siden af mit faste job haft min egen klinik.

Jeg har efteruddannet mig til kognitiv adfærdsterapeut, har flere års erfaring med at arbejde systemisk narrativt , har flere uddannelser i den Motiverende Samtale, er rygestop instruktør, Recovery mentor og har specialiseret mig i at behandle mennesker med psykisk sygdom, særlig sensitivitet, udviklingsforstyrrelser som ADHD/ADD og autisme, samt alle typer spiseforstyrrelser.

Jeg har skrevet speciale om PCO/PCOS, hvorfor jeg også har en særlig viden på dette område.

Jeg er i 2023 uddannet indenfor projektplanlægning og projektstyring

unsplash